Friday, February 09, 2007

Τσικνοπέμπτη ή «χορεύοντας με την λάμπα»

Χτες ήταν Τσικνοπέμπτη. Φοβερά πρωτότυπη δήλωση και φαντάζομαι πως κανένας από σας δεν θα το πρόσεξε. Εγώ δεν κατάλαβα πάρα πολλά πράγματα από την εορταστική διάθεση της ημέρας, ευτυχώς ή δυστυχώς. Κλίνω προς το ευτυχώς...

Η ημέρα μου άρχισε από το μεσημέρι με καφέ και φαγητό με την καλή φίλη Ε. Το «μικρό καφέ» συνέβαλε στην εορταστική ατμόσφαιρα φουσκώνοντας μπαλόνια για το βράδυ, τα οποία έσκαγαν με χρονοκαθυστέρηση τρομάζοντας εκτός από εμάς και τους λιγοστούς θαμώνες του μαγαζιού. Τελικά κατάφεραν να μας διώξουν όλους και να κάνουν την δουλειά τους με την ησυχία τους οι άνθρωποι... Διωγμένοι και δεδομένης της βρόχας που είχε αρχίσει να πέφτει στρέϊτ θρού που λεει και ο Ζαμπέτας, μπήκαμε δίπλα για φαγητό. Σε κόντρα με το πνεύμα της ημέρας, δεν παραγγείλαμε καθόλου κρέας (μόνο κοτόπουλο). Καθίσαμε και εκεί αρκετή ώρα, χωρίς να μας διώξουν. Φύγαμε πάνω που είχαν απελπιστεί και ήταν έτοιμοι να πάνε δίπλα να φέρουνε απο τα εκρηκτικά μπαλόνια (είδα τα γκαρσόνια να μπαινοβγαίνουν ανήσυχα). Το γλυκό τριαντάφυλλο που φέρανε στο τέλος πάντως ήταν εκπληκτικό!

Η βράδια ή μάλλον το απόγευμα κατέληξε σε ένα σπίτι όπου βρέθηκα από σπόντα, προσπαθώντας να δικαιολογήσω την αργοπορία της Ε. Ήταν κάτι σαν προσυγκέντρωση πριν την βραδινή έξοδο αλλά για κάποιους από εμάς, ήταν απλά η βραδινή έξοδος αφού τα είχε όλα -καλή μουσική, παρέα, ποτά, και χορό (ακόμα και με λάμπα).

Να ευχαριστήσω την πολύ καλή οικοδέσποινά μας Νάντια και να της αφιερώσω το ποστ.




Για μένα, συνέχεια –αν και ψιλοπροβλεπόταν- δεν υπήρξε. Ακόμα αναρρώνω από την καταραμένη γρίπη και δεν είμαι για πολλά-πολλά. Από βδομάδα που θα αναρρώσω πλήρως θα του δώσω να καταλάβει.

Αγαπητοί καρναβαλιστές, καλές απόκριες!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home